2017. június 4., vasárnap

Nyári book tag

A drága Babu volt olyan aranyos, hogy hozzám vágja ezt a rövid kis tag-et kitöltésre (❤), amit még egyszer köszönök neki.
Jól jött, ugyanis mostanában nem vagyok valami aktív a blogon (ahhoz képest, hogy mindig vasárnap akarok bejegyzést hozni, a múlt heti átcsúszott az eheti csütörtökre), de mentségemre legyen, nagyon év vége van. Most jönnek az utolsó témazárók, de már senki sem akar igazán erőlködni. A jegyeimet viszont nem az utolsó pillanatban kellene lerontanom, szóval minden maradék energiám rámegy a sulira. Az már más kérdés, hogy a héten a magánéletemben sem alakultak túl jól a dolgok, a lényeg, hogy túl sok, nekem meg túlságosan végem van, és se időm, se energiám nem maradt a blogra.
Mindenesetre most már igyekszem összekapni magam, de erre a maradék két hétre nem ígérhetek semmit, a nyáron viszont mindenképpen változások lesznek.
Na de akkor egyelőre engedjük el ezt a problémát, és jöjjön a tag.

1. Milyen könyvet olvastál, amely nyáron játszódik?
Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában. 
Nos, nem végig, de azért nagy részben igen, és egyébként is nagy szerepe van a nyárnak. Meg aztán, a tagekben szeretek olyan könyveket kiemelni, amik egyébként is kiemelkedőek számomra (akár pozitív, akár negatív értelemben. De inkább pozitívban.)
Az Ari és Danténak fantasztikus a hangulata, ha rágondolok, egy nyári naplemente jut eszembe. Ez a könyv egy csoda, kötelező olvasmánynak kellene lennie.

2. Melyik könyvbéli helyszínre mennél el szívesen nyaralni a nyáron?
Nos, egy tizennyolcadik századi Skóciával ki lennék békülve.
(Egyébként valószínűleg nem élném túl egy napig se, amilyen szerencsétlen vagyok, de ezt most engedjük el)
Mert hát a Skót felföld szépsége, Jamie, a klánok sajátos rendszere, Jamie és... Jó, befejeztem.
Tizennyolcadik század Skóciája. Pont, új bekezdés.

3. Mit olvasnál szívesen kötelező olvasmányként ezen a nyáron? 
Dekameron (Boccaccio). Nemrég kaptam belőle némi ízelítőt, és elhatároztam, hogy nekem ez kell. Remélhetőleg nemsokára lesz lehetőségem megszállni a könyvtárat és örökbe fogadni egy kis időre.

4. Melyik könyvbéli karakterrel / karakterekkel töltenél el szívesen egy estét nyári tábortűznél?
Gondolom nem kéne megint az Outlandert felhoznom, mert azért mindennek van határa, pedig elég nagy a kísértés.
Legyen Sage a Hatalom trilógiából. Egyszerűen imádom ezt a srácot, sokkal jobban a szívemhez nőtt, mint azt el tudtam volna képzelni. Szívesen beszélgetnék vele, főleg ilyen körülmények között. A sötétben az emberek őszintébbek.

5. Ajánlj egy könyvet erre a nyárra!
Mark Lawrence - Tövisek hercege. Ezzel a könyvvel kapcsolatban is felteszem magamnak a kérdést, hogy ki ette meg a rajongói tábort. Mert hát annak lennie kell, olyan nincs, hogy nincs.

6. Mi az első dolog, ami eszedbe jut a nyár és a könyv szóról?
A tavalyi nyaralásunk Görögországban, amikor a tengerparton heverészve olvastam a Mercy Falls farkasai sorozatot. Elég ironikus, hogyha belegondolunk, hogy a könyvekben elég nagy szerepet kap a tél és a hideg, én meg a negyven fokban olvastam a tűző napon. De hát ez van. Nekem a kettő végleg és visszavonhatatlanul összekapcsolódott.

7. Melyik könyvet / könyveket tervezed elolvasni ezen a nyáron?
Hát, ez még eléggé a jövő zenéje. Nyáron többet szoktam olvasni, mint iskolaidőben, és ez azért viszonylag sok könyvet jelent, én meg nem tervezem meg előre, hogy mik lesznek ezek.
Azért vannak olyan könyvek, amiket biztosan el szeretnék olvasni, ilyen például a Neked adom a napot, a Simon és a Homo Sapiens-lobbi, a Fangirl, és a Trónok harca, illetve elég sok sorozat van, amit elkezdtem, de még nem sikerült folytatni, ezeknek is jó lenne a végére érni.

8. A forrás megjelölésével hívj meg három embert ennek a tagnek a kitöltésére!
A forrást lásd feljebb.
És a kiválasztottaim pedig Blair, csak hogy ösztönözzem egy kicsit (szeretés van), Christine (itt is szeretés van), és Aux Eliza (mert még egyszer sem hívtalak ki).



2 megjegyzés:

  1. Juj tényleg, az Ari és Dante *-* Nekem meg semmi nyári nem.jutott eszembe :"D
    Na meg a Tövisek hercege, azt is el szeretném egyszer olvasni. A jó hírem meg az, hogy az Outlandert beterveztem nyárra... Nézni, nem olvasni, mert annyi pénzem nincs xD
    És te is kapsz szivecskét ❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahw, akkor majd fangörcsölhetek neked *-*
      Amúgy az elsőnél nekem se akart eszembe jutni semmi, csak aztán ránéztem a polcomra.
      A Tövisek hercegét ha elolvastad, szólj, akkor majd már hárman fangörcsölünk Petrával :'D
      (Szivecskee *-* ♥)

      Törlés