2017. február 28., kedd

Könyves DIY-ok #2

Nagyban kerestem valami könyves DIY-t, de nem igazán találtam, csak könyvjelzőket, így azokat hoztam ma nektek.

Ez ilyen kis aranyos, könnyen elkészíthető könyvjelző. Nem kell hozzá sok minden, csak egy papír, olló, és valami díszítés, vagyis ezek a kis szemecskék. Azonban úgy is nagyon jól néz ki, ha nem ilyen 3D-s szemeket raksz rá, hanem rajzolod, vagy más színű papírból kivágod, majd ráragasztod. 
Ez is elég egyszerű. Az iskolában biztos ti is csináltatok pom-ponokat. Két megoldást is ismerek. Az első: fogsz egy karton meg egy körzőt. Rajzolsz egy nagyobb kört, majd abba egy kisebbet. Ezt kivágod, majd a kivágott "karikát" újra átrajzolod, majd azt is kivágod. Egymásra rakod a kettőt. Rákötöd a fonalat, majd elkezded körbe tekerni. Amikor teljesen körbetekerted, akkor fogsz egy ollót,és szépen körbevágod, majd a két karika közé raksz egy hosszú fonalat, és megkötöd. A második: Simán elkezded feltekerni a fonalat két ujjadra, majd ha eleget tekertél fel, lehúzod, átkötöd, majd elvágod úgy, ahogy a képen is látható.
Fogsz egy lapot, rajzolsz rá úgy egy mintát, hogy az állatka első két lába jól látható, és kivágható legyen. Körbevágod és kész is.
Szinte ez a legegyszerűbb. Fogsz egy gémkapcsot, keresel valami, bármit ami jól néz ki, rákötöd, vagy ráragasztod, és már kész is. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése