2016. július 9., szombat

Nalini Singh - Vonzódás (Egy világ – két faj – állandó küzdelem 1.)

Szerző: Nalini Singh
Cím: Vonzódás (Egy világ – két faj – állandó küzdelem 1.)

Oldalszám: 384
Kiadó: Egmont-Hungary
Eredeti cím: Nalini Singh: Slave to Sensation
Fordító: Bottka Sándor Mátyás
ISBN: 9789636298203
Országos megjelenés: 2011

Fülszöveg:

Sascha Duncan mentál. Mint fajának minden képviselője, ő is különleges mentális képességekkel rendelkezik és minden érzelmet, érzést száműzött az életéből. Sascha azonban más, mint népe többi tagja, és ezt a hibáját rejtegetnie kell.

Lucas Hunter alakváltó. Egyszerre ember és leopárd; az ösztönei, érzelmei és a falkája iránti szeretet vezérli.

A két faj eddig békében élt egymás mellett, most azonban háború fenyeget: egy mentál sorozatgyilkos szedi áldozatait az alakváltó nők közül. Lucas meg akarja találni a tettest, és ehhez Saschán keresztül szeretné megismerni az ellenség féltve őrzött titkait. Van azonban valami ebben a látszólag jéghideg lányban, ami lenyűgözi a férfiban lakó vadállatot. Csakhogy ez a vonzódás mindkettőjük vesztét jelentheti.

Figyelem: felnőtteknek szóló tartalom!

Nalini Singh írónő a paranormális romantikus regények ünnepelt és elismert szerzője. Írásaiban mindig lenyűgöző világokat, különleges hősöket, izgalmas kalandokat és csodálatos szerelmeket teremt.


Véleményem:

Nos az unalom nagy Úr, ezzel mindenki tisztában van, gondolom. Nekem egy ideig nem igazán lesz más dolgom, csak hogy olvassak, és az első könyv ami a kezem ügyébe került az ez volt. Mivel egyszer ezt már olvastam, így nem biztos, hogy olyan részletes lesz a véleményem, ahogy szeretném, de azért remélem megteszi.



Sascha Duncan egy érzések nélküli mentál, vagyis legalább is mindenki ezt hiszi róla. Rengeteget szenved, mert ha a népe megtudná, hogy "hibás", akkor elküldenék rehabilitációra, és gyakorlatilag zombivá változtatnák. Ugyanis a mentálok már 100 éve kiirtották magukból az érzelmeket, és megvetnek minden olyan lényt, aki ezeket birtokolja, így az alakváltókat és az embereket is. Ők hiszik magukat a világ urainak, ám kiderül, hogy ez az állításuk nagyon is téves. Ha nem lennének az alakváltok és az emberek a mentálok már rég elpusztították volna a Földet.

Lucas Hunter-nek egyetlen célja volt, hogy mindent megtudjon a mentálokról, ugyanis az ő falkája és egy szövetséges farkas falka összefogtak, hogy kinyomozzák egy sorozat gyilkos kilétét. Ez a mentál "kísérleti" alapon rabolja el a fiatal, okos alakváltó nőket, hogy utána kísérletezzen rajtuk. Lucas köt egy építészeti üzletet Sascha anyjával, Nikitával, hogy közelebb kerüljön a nő fajtájához, és nyugodtan kémkedhessen. Ám minden a feje tetejére áll, amikor a Lucasban lévő leopárdot elkezdi érdekelni Sascha. Érez rajta valami nagyon szokatlant.

Maga a könyv annyira magával ragadt, hogy észre se vettem, hogy nemsokára vége a történetnek. Kidolgozott, könnyen megérthető, egy olyan világot hozott létre az író, ahol még te is szívesen élnél, még akár közönséges emberként is. Kivéve talán mentálként, bár néha jó lenne egy-két érzelmek nélküli nap.

Arra tisztán emlékszem, hogy amikor először elolvastam egy nap alatt végeztem vele, és most is csak azért kellett hozzá két nap, mert közben dolgom volt. Mivel ez egy félig fantasy, félig romantikus könyv szinte mindenkinek ajánlom, persze csak akkor, ha hozzá vagy szokva a 18-as karikához, mert abból van benne néhány, viszont azok jól kidolgozottak voltak.

(Tudom, hogy ez így egy kicsit kevés, de így is egy órát ültem felette, hátha eszembe jut valami, amit még letudok írni, de csak ennyire futotta. Kijöttem a gyakorlatból.)

Szereplők:

Sascha Duncan: Kardinális P-mentál, a képessége, hogy megtudja gyógyítani a körülötte lévő sérült emberek. Na nem a fizikai sérülésekre gondolok, hanem a lelkiekre. Ezért is volt neki egész életében. Mindig is azt hitte, hogy hibás pedig csak valójában a képessége nem engedte, hogy kiirtsák belőle az érzelmeket, és amikor megismerkedek az alakváltókkal akkor kezdett összeomlani.




Lucas Hunter: A DarkRiver falka alfája. Gyerekkorában egy ellenséges falka megkínozta az apja előtt és a szeme láttára ölték meg az anyját. Nagyon fél elveszíteni bárkit, aki valamikor is fontos volt neki. Mindent megtenne a falkájáért és a párjáért. Néha talán egy kicsit túlvédelmező.




Az angol borító sokkal jobb.

Borító:

Habár nagyon lényegre törő, nekem annyira nem jön be.

Kedvenc idézet(ek):


"– A francba, Lucas, ne törd meg a szövetségünket egy rohadt, hitvány mentál miatt! Azok semmit sem… – Lucas állon vágta a farkast az öklével. Erősen. A farkas földre zuhant. Az udvarban mindenhonnan morgás hallatszott, ahogy az őrszemek felkészültek a harcra. Lucas megállt a farkas felett, és visszafogta magát, hogy ne vicsorítson rá. 
– Ő az enyém. Ezt gondold végig máskor, mielőtt kinyitod a nagy pofádat! 
Hawke felkelt és lefelé csapott egyet a levegőbe. Indigo és Riley felegyenesedtek.

– A fene egye meg, Lucas, szólhattál volna, hogy tényleg párosodtál vele! – Megdörzsölte az állát. – A jobbosod olyan erős, mint egy rohadt tehervonat."

"Az a nő, aki majd Hawke párja lesz, bizonyára vagy nagyon bátor, vagy nagyon buta." - Ennél a mondtanál úgy elkezdtem vigyorogni mint egy idióta, mert én már tudom, hogy ki lesz Hawke párja. :D

"- Kikérem magamnak – dörmögött a férfi. – Az lehet,hogy a focit jobban szeretem nálad, de Lucas ronda fejét biztosan nem."

2 megjegyzés: