2016. augusztus 10., szerda

Blogger Award, avagy nyugodjon már meg mindenki

Bírom azt a felállást, hogy errefelé két havonta minimum egyszer csapnunk kell a balhét. Ez biztos ilyen blogger vonás. Bár, ha azt vesszük, szerintem más társaságokban is megesik az ilyesmi. De mindegy is, nem ez a lényeg.

Távol akartam maradni ettől az egésztől, de tényleg. Nyaralok, meg minden, ami kell, a netem sem a legjobb, de már minimum nyolc kérdést kaptam ask-on emiatt, sőt, többen rám is írtak, hogy én mit gondolok erről.
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy itt egyesek szeretik, ha kikelek magamból.
Mindenesetre engem személyesen is érint a téma, szóval tessék, itt a véleményem.

Nem csak ez a díj, de az egész blogger világ a népszerűségről szól, de nekem ne mondja senki, hogy ez meglepte, mert mind tudtuk eddig is, hogy így van. Nem feltétlenül a legjobb blogok a legnépszerűbbek, hanem ez úgy áll, hogy vannak népszerű bloggerek, akik mindenkivel jó viszonyt ápolnak, 5-6 éve itt vannak, kedvesek és jó kapcsolat teremtők, meg vanak az ő blogjaik, amik azért ismertek, mert ők írják, nem pedig a tartalom miatt. Most nem azt mondom, hogy a nagyon népszerű blogok nem lehetnek jók, vagy különlegesek, de lássuk be, hogy ez ritka. És azt is lássuk be, hogy mindig gimis blogok (esetleg fanficek) a népszerűek, és mondjuk egy sci-fi még sosem tudott felkapaszkodni odáig.
A népszerűség bloggerek között kialakul valahogy, aztán évekig megmarad, és ezen nem lehet változtatni. A Blogger Award csakég jobban kihagsúlyozta ezt, de nem változtatott semmin.

Én személy szerint örültem, amikor jelöltek, mint Legkedveltebb író, még jelöltem is másokat, de akkor még nem gondoltam bele, hogy ez úgysem a valóságot fogja tükrözni a végén.

És akkor hadd kérjek mindenkitől valamit ezzel kapcsolatban!

Kedves bloggerek, akiket nem is jelöltek!
Ne keseredjetek el! Az, hogy titeket nem jelöltek, nem jelent semmit, mert ettől még lehettek igazi tehetségek. Szerény véleményem szerint ez a díj nem jelent olyan nagyon sokat. Ezzel nem a szervezők munkáját akarom kisebbíteni, csak azt mondom, hogy ha valaki nincs benne a versenybe, az még nem a világ vége, és nem jelenti azt, hogy nem lehet akár az egyik legjobb író, vagy mondjuk designer.

Kedves bloggerek, akiket jelöltek, de alig kapnak szavazatot!
Ti se szontyolodjatok el! Viszont azt kérem, ne kezdjünk ellenségeskedni azokkal, akik viszont elhúztak az élmezőnyben, mert így csak megfordítanánk a helyzetet, és kezdődne minden előről. A szavazatok száma nem egyenlő a tehetséggel, ugyanakkor a sok szavazat nem feltétlenül zárja ki a tehetséget, és szerintemaradjunk ennyiben.

Kedves bloggerek, akikre viszont szavaznak rendesen!
Ne éljétek meg úgy ezt az egészet, hogy ti nem érdemelhetitek meg a szavazatokat és mindenki ellenetek van, mert ez így nem igaz. Viszont azt is kérem, hogy gondoljátok végig. Nem kell nyilvánosan kiirogatni, hogy "nem érdemlem meg", vagy hasonlók. Saját magatok miatt gondoljatok bele, mert a túlzott önbizalom ugyanolyan káros rátok nézve, mint az önbizalomhiány. Ne azt hozzátok ki ebből, hogy tehetségtelenek vagytok, vagy tehetségesek és mindenki hülye, hanem próbáljatok meg köztes utat találni, és egy egészséges önkritikát alkotni. Ezt egyébként nem csak nektek ajánlom, hanem mindenkinek, és ismétlem: ez az egész nem ellenerk szól.

Kedves szavazók!
Még tart a szavazás. Arra kérlek benneteket, hogy ne arra szavazzatok, akinek sokszor olvastátok a nevét sok helyen, hanem akiről úgy érzitek, megérdemli. Én is kihangsúlyoztam párszor az olvasóimnak, hogy csak akkor szavazzanak rám, ha szerintük tényleg megérdemlem. Ha pedig egy kategóriában nem ismeritek a jelölteket, akkor inkább ne szavazzatok senkire, mert ha mégis megteszitek, az többet árt, mint használ. Ésszel szavazzunk, ne pedig úhy, hogy "na, ebből a kategóriából erről a bloggeről mintha hallottam volna, úgyhogy szavazok." Akkor szavazzatok, ha ismeritek valainek a munkásságát, és ez alapján úgy érzitek, megérdemli azt a szavazatot.

Kedves szervezők!
Ne az éljen bennetek, hogy most mi ellenetek vagyunk, mert ez abszolút nem igaz. Ti szabály szerint teszitek, amit tesztek, sok munkátok van benne, és ha most nem egy dolog rosszul is alakult, az már nem a ti hibátok. Köszönjük a versenyt, köszönjük a fáradozást, és nagyon remélem, hogy senki nem bántott meg titeket, vagy ha mégis, akkor azt sajnálom, az ő nevében is.

Kedves mindenki!
Először is: senki ne bántson senkit, mert itt nincs hibás. Ne a szervezőket okoljuk, és ne is azokat, akik annyi szavazatot kapnak, mert arról, hogy a blogger világ így alakul, nem tehet senki.
És azt kérem, hogy ebből ne csináljunk balhét, hagyjuk szépen csendben lezajlani itt a háttérben, és nyugodjunk meg. A nyugalom a hosszú élet titka :D.

Giger

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése